Tészta Paolo Petrilli Lucera
Bio gazdálkodás 1988 óta, mindezt Lucera-tól nem messze - a Petrilli család fontosnak gondolta a gyökerekhez való visszanyúlást, az azokhoz való ragaszkodást. Hosszú kísérletezések után tésztáik előállításához immár jó néhány éve három olasz búzafajtát művelnek, ezek ugyanis különböző és egymást tökéletesen kiegészítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A búzát lassan őrlik, a búzadara szemcséje vastag, a kivonási hozam pedig alacsony. Bronzból készült présgépükön átvezetve az őrleményből végül tészta lesz, amint alacsony hőmérsékleten szállítanak ki, hogy aztán a legszerencsésebbek végül encsi, miskolci és debreceni polcainkon teljesítsék be a küldetésüket.
Organic farming since 1988, not far from Lucera - the Petrilli family has always considered it important to go back to the roots, to hold on to them. After a long period of experimentation, nowadays they cultivate three Italian wheat varieties for their pasta, which have different and perfectly complementary characteristics. The wheat is ground slowly, the grain is thick and the extraction yield is low. Passed through their bronze presses, the grist is eventually turned into pasta, which is dried at low temperatures before the luckiest ones finally make their way to our shelves in Encs, Miskolc, and Debrecen.