Olasagasti
Salvatore Orlando úttörő szerepet játszott az olasz sózási technikák bevezetésében, amelyek mára a baszkföldi Kantábria partvidékén meghonosodtak. A mai Olasagasti alapítója a 19. század végén érkezett a San Sebastián melletti Getaria kisvárosba, miután édesapja Szicíliából odaküldte. Azonban Simona Olasagasti - a baszk nő, akit Salvatore feleségül vett - az, akinek a neve a konzervdobozokat díszíti, és aki a konzervgyár nevét adta. Ma Salvatore unokája, Matteo Orlando vezeti a kézműves konzervgyárat, feleségével, Marta Mendiával.
Termékeik mindegyike a Kantábriai-tengerből amely bőségével és meredek hullámaival tökéletes táptalaj a halak számára, de ezek közül is csak a legjobb, legfrissebb egyedek kerülhetnek a dobozaikba, így garantálva minden falatban a családi vállalkozásra jellemző páratlan ízt és textúrát. Az "arrantzale"-k (baszk halászok) hagyományos halászati módszerek szerint dolgoznak, amelyek mindig tiszteletben tartják ökoszisztémánkat, a lehalászás után pedig a terméket helyben kerülnek feldolgozásra, környékbeli szakembereket alkalmazva, a folyamat nagy részét kézzel végezve, a legszigorúbb szabványok betartásával.
Salvatore Orlando was a pioneer in the introduction of Italian salting techniques, which are now well established on the coast of the Basque Country of Cantabria. The founder of what is now known as Olasagasti arrived in the small town of Getaria, near San Sebastián, at the end of the 19th century, after his father sent him there from Sicily. However, it is Simona Olasagasti - the Basque woman Salvatore married - whose name appears on the tins and who gave the factory its name. Today, Salvatore's grandson Matteo Orlando runs the artisanal canning factory with his wife Marta Mendia.
All their products come from the Cantabrian Sea, which with its abundance and steep waves is the perfect breeding ground for fish, but only the best, freshest fish are used in their boxes, guaranteeing the unrivalled taste and texture of the family business in every bite. The "arrantzales" (Basque fishermen) work according to traditional fishing methods that always respect our ecosystem, and after the harvest the products are processed locally, using local professionals, with much of the process being done by hand, in compliance with the strictest quality standards.